fbpx

Sund og strålende hud i sneen

 

Er du én af de heldige, der kan se frem til lange skidage med sol i ansigtet og fart ned ad løjperne? Så giver COOLA dig her, de råd du behøver, for at også din hud kan komme sund og glad hjem fra skiferien.

Ahhh. Der er intet som knitrende sne og sol fra en skyfri himmel, når du retter skiene eller boradet mod bunden af løjpen.  Skiferiesæsonen er over os, og måske er du en af de heldige, der allerede har pakket termoundertøjet og dine goggles. Men har du også husket din solbeskyttelse? Den er nemlig uendelig vigtig, når du befinder dig i de højere luftlag i alperne, hvor solens stråler for alvor brænder igennem.

COOLA Danmark ønsker, at også din hud får en skøn og skadesfri ferie. Derfor har vi samlet vores 6 bedste råd til at passe på din hud, når du sætter næsen mod alperne.

 

  1. Gør solbeskyttelse til en fast del af din morgenrutine

Solbeskyttelse bør ikke ses som en sur pligt, men som en nem og bekvem del af din faste rutine. Du kan endda gøre din daglige påføring af solbeskyttelse til et rent forkælelsesritual, hvis du anvender nøje udvalgte produkter som du og din hud elsker. Man bør huske sin solbeskyttelse hver dag, men når du befinder dig i et snedækket område, er dette endnu vigtigere at huske på – sneen genspejler nemlig solens stråler, og gør din hud endnu mere udsat for solskader.

Påfør din solbeskyttelse om morgenen oven over din dagcreme, eller bland de to sammen til en ensartet masse, du nemt kan fordele i ansigtet. Så er du sikret mod solens skadelige stråler fra morgenstunden, og har kun brug for en genopfriskende spray med spf til at holde dig solbeskyttet resten af din skidag.

  1. Vælg vand- og svedfast solbeskyttelse

At være på aktiv ferie kræver en solbeskyttelse, der kan holde dig beskyttet gennem sne, slud og sved. Derfor er det vigtigt, at du vælger en vand- og svedfast creme eller spray, når du vælger solbeskyttelse til din ferie.

Hos COOLA har vi et bredt udvalg i vores sortiment, hvor du finder både cremer og sprays, der passer til lige præcis din smag og dine præferencer. Foruden at være vand- og svedfaste, er disse produkter også spækket med lækre, plejende økologiske ingredienser, som din hud vil elske.

  1. En nærende olie er alfa og omega

Anvender du en vandbaseret SPF, er det en stor fordel at huske at tilføje din hud masser af næring i form af en god olie i din hudplejerutine. Huden fordamper mere fugt på din skiferie på grund af frosten, den lave luftfugtighed og de koldere dagtemperaturer. For at undgå karsprængninger og holde din hud fugtet er det derfor nødvendigt at binde fugten i din hud ved hjælp af nærende fedt eller olie, der gerne skal udgøre mindst 50 procent af din hudpleje.

Og lige et godt tip: Lad din olie trænge ind i løbet af natten – så undgår du glinsende hud under skibrillerne.

  1. Husk en praktisk spray på farten

Gør det lettere for dig selv at holde dig solbeskyttet hele dagen ved at medbringe en solspray i din rygsæk før afgang. Med en spray slipper du for fedteriet med en creme, og kan i stedet nyde den kølende fornemmelse på huden, når vores økologiske sprays nænsomt fordeler sig let og ensartet over din hud. Vores sprays kan anvendes på både krop og ansigt, og er derfor også ideelle til de skønne eftermiddage på bjælkehytternes solterrasser, når du ikke gider at bruge lang tid på at smøre dig ind. Pfft pfft – dét er sprayende let!

 

  1. Glem ikke din sarte hud på læberne

Miljøet i de højere luftlag kan være stride mod dine læbers sarte hud. Kulde, sol og sved udtørrer dine læber, og kan nemt forårsage rifter, sprækker og sår, hvis du glemmer at pleje dem.

Husk derfor at stoppe en plejende og solbeskyttende læbepomade i lommen på din skijakke, inden du begiver dig afsted mod bjerget. Blandt vores sortiment finder du vores neutrale Liplux Original, der sikrer fugt, pleje og beskyttelse,  og er du mere til farve på læberne finder du også vores Mineral Liplux, der findes i de lækreste nuancer og gør dig til den skarpeste skisild på bjerget!

  1. Husk din aftersun efter en lang dag på pisterne

Solbeskyttelse er ikke blot noget, du skal huske at påføre forebyggende inden din hud udsættes for sol. Det er også vigtigt, at du husker at nære den med de essentielle ingredienser den behøver, når den gennem en hel dag har været udsat for solens stråler. Med en kølende aftersun heles eventuelle skader, som solen har forvoldt din hud, samtidig med at din hud blødgøres og afstresses. Vælg en nænsom, økologisk version, der med garanti vil give din hud den bedste skiferieoplevelse nogensinde.

 

Rigtig god ferie – og lov os at pas på både arme, ben og hud!