fbpx

Ofte stillede spørgsmål

 

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål? Så kan du kontakte os lige her:

 

Hvad er COOLA?

COOLA fremstiller eksklusiv økologisk solpleje! Hos COOLA tror vi på, at der skal være en solcreme til alle hudtyper og vi producerer produkter der føles og ser godt ud på huden. Men først og fremmest skal de naturligvis være sikre og effektive. Vi tilbyder flere forskellige serier, herunder vores prisvindende Mineral Collection, Beauty Collection, Sunless Tan Collection og aftersun.

Hvad gør jeres solcremer unikke?

Hele vores produktserie af eksklusive sol- og hudplejeprodukter bygger på vores Farm to Face filosofi, der udelukkende anvender de reneste, mest friske og naturlige ingredienser hvor det overhovedet er muligt. Vores økologiske sammensætninger indeholder mere end 70% certificeret økologi og kan kendes på vores økologi-mærke, Vi anvender desuden Plant Protection® hvilket indebærer klinisk testede, bredspektrede, antioxidantiske produkter med færre traditionelle aktivstoffer.

Hvad er SPF og hvad er forskellen mellem SPF-værdierne?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor (Sun Protection Factor). Solcreme er klassificeret ved et SPF nummer, der henviser til deres evne til at afbøde UVB-stråler. SPF-værdien beregnes ved at sammenligne den tid, der er nødvendigt for at forbrænde solcreme-beskyttet hud sammenholdt med ubeskyttet hud. Så hvis en person, der typisk bliver forbrændt efter 10 minutter i solen, smører sig ind i SPF 2, har han/hun dobbelt så lang tid før han/hun bliver forbrændt, altså 20 minutter. Hud beskyttet med SPF 15 ville tage 15 gange længere, eller 150 minutter, før en solskoldning opstår. Husk dog, at stigningen fra faktor 20 til 45 giver kun 2,8% mere UV-beskyttelse.

Hvor finder jeg udløbsdatoen på produkterne?

Udløbsdatoen på produkterne kan findes på forseglingen på alle tuber, eller i bunden af alle flasker, dåser og Liplux. Koden består af et produktionsnummer, efterfulgt af EX####, hvoraf de første to cifre indikerer måned og de sidste to cifre indikerer år. Bemærk at ved indikationen for måned, er det altid ved slutningen af måneden, der er udløb.

Hvor ofte skal jeg påføre solcreme?

For vedvarende solbeskyttelse, skal solcreme påføres minimum hver 2. time. Ved leg i vand, svømning eller hvis du sveder meget, bør solcremen påføres efter den mængde tid, solcremen er vandfast i (40 eller 80 minutter). Ligeledes bør solcreme påføres, når du tørrer dig med håndklæde.

Er produkterne vandfaste?

COOLA tilbyder en lang række produkter med 40 eller 80 minutters vandfasthed. Det er angivet på produktets emballage hvor lang tid det er vandfast. Flere af vores ansigtsprodukter som vores Classic SPF 30 Cucumber Moisturiser er beregnet til daglig brug og er ikke vandfast, hvilket gør det forholdsvis nemmere at fjerne når dagen slutter.

Indeholder produkterne parabener eller PABA?

Parabener er en gruppe kemiske forbindelser, der anvendes som konserveringsmidler, sædvanligvis i farmaceutiske og kosmetiske produkter, men de findes også i fødevareindustrien. Alle COOLAs produkter er parabenfrie. PABA står for para-aminobenzoesyre og findes normalt i kosmetiske produkter. Alle COOLAs produkter er PABA-fri.

Er produkterne glutenfri?

Mange af vores produkter er glutenfri med undtagelse af Sunless Tan Anti-Aging Face Serum, Dry Oil Mist, SPF30 Rosilliance BB+ Creams og Mineral Sport SPF30 Citrus Mimosa Lotion. Vær dog opmærksom på, at ligesom hos fødevareproducenter, så kan vores leverandører have bearbejdet ingredienserne på maskiner hvor der også bearbejdes glutenholdige produkter. Vi har også ingredienser på vores egne produktionsanlæg der indeholder gluten. Vi har ikke anlæg der er helt glutenfri. Selvom vores rengøringsprocedurer overholder amerkanske FDA-standarder, så garanterer vi ikke mod spor af gluten i vores produkter.

Er produkterne veganske?

Er produkterne reef-friendly?

Hvorfor er der så mange forskellige produkttyper?

Hvad adskiller jeres Mineral Collection fra andre solcremer?

Vi sammensætter vores mineralske filtre unikt, adskiller og indkapsler hvert aktiv i et forsøg på at holde dem jævnt spredt fra hinanden. Denne ensartede spredning giver ikke kun den mest gennemsigtige og ensartede fordeling, men også den bedste beskyttelse, idet de aktive partikler jævnt spreder og afskærmer UV-strålerne.