fbpx
Sandheden bag lyset

Hvad er UV-stråling?

Det sollys der når herned på jorden består af to forskellige typer af skadelige stråler: langbølget ultraviolet A (UVA) stråling og kortbølget ultraviolet B (UVB) stråling. UVA trænger dybt ind i hudens tykkeste lag (Dermis). Ubeskyttet stråling kan medføre tidlig ældning og rynker (photoaging), og kan sætte immunsystemet under hårdt pres.

 

Ubeskyttet UVB-stråling vil medføre afbrænding af hudens yderste lag. Det er en af de væsentligste årsager til hudkræft. Koncentrationen af UVB stråler varierer alt efter årstid, geografi og tidspunkt på dagen, med tidsrummet 10-16 som peak-perioden. Det er ikke blot ubehageligt og smertefuldt at blive forbrændt, det kan også medføre permanente skader.

I’m Bad With Numbers!

SPF Scoopet

SPF står for “Sun Protection Factor”. Solcremer er inddelt med et SPF nummer hvilket indikerer cremens evne til at beskytte mod UVB stråling. SPF tallet beregnes ved at sammenholde den tid det vil tage dig at blive forbrændt med beskyttelsescreme kontra uden beskyttelsescreme.

 

Brug en bredspektret SPF på 15 eller derover til at beskytte dig selv, ikke blot mod at blive forbrændt, men også mod hudkræft og for tidlig ældning.
Hvad er hvad?

Classic vs. Mineral

Klassiske og mineralske solcremer er forskellige når det gælder deres aktive beskyttelsesfiltre. De klassiske solcremer bruger kemiske aktivfiltre (ofte kaldet ikke-mineralske eller traditionelle filtre), der er designet til at opsuge og nedbryde UVA-/UVB-stråling, mens mineralske solcremer bruger mineralske (ofte kaldet fysiske) aktivfiltre til at sprede og reflektere UVA- og UVB-stråler. Mineralske filtre kan eksempelvis være Titanium Dioxid og Zink Oxid.

 

Alle vores produkter – både de klassiske og de mineralske – garanterer dig bredspektret beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling!
BlueScreen™ Digital De-Stress™ Technology

Hvad er blåt lys?

Blåt skærmlys (også kendt som høj energiladet synligt lys eller “HEV”) er det stærke lys, der udsendes fra skærme på mobiltelefoner, computere, tablets og tv-skærme, og tillige fra fluorescerende lys og LED-belysning. Solen udsender også blåt lys, så du er også udsat for det, når du opholder dig udenfor i det fri. Ja, det er overalt.

 

Den nyeste forskning tyder på, at blåt lys kan nå dybere ind i vores hud end UVA- og UVB-stråler, der passerer gennem de epidermale og dermale lag for at nå det subkutane væv – og måske endnu dybere. Og det skaber problemer. En undersøgelse tyder på, at blåt lys kan være lige så skadeligt for huden som UVA- og UVB-lys kombineret.